Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες

Μιας & πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ας ανεβάσουμε & μία συνταγή για κουραμπιέδες!!



Υλικά

  • 500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου

  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο

  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα & καβουρδισμένα,χοντροκομμένα

  • 4 βανίλιες

  • 1 & 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά,βάλτε 2)

  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο

  • 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα

  • 1 & 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι



  • Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.
    Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι,ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
    Προσθέτουμε τις βανίλιες,τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό,το ούζο ή το τσίπουρο,τη ζάχαρη,το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή & αφράτη) & τέλος,ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
    Πλάθουμε κουραμπιέδες & τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών,στο 2ο ράφι,το πολύ 20 λεπτά.
    Παπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη & στοιβάστε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα.
    Καλύψτε με μεμβράνη.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου