Μία αγαπημένη συνταγή για τον γνωστό σε όλους μας Κορμό σοκολάτας-μωσαϊκό!
Υλικά
- 750 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
- 1 μισό φλυτζάνι τσαγιού άχνη
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλυτζάνι καφέ λικέρ
- 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
- 2 κρόκους αβγών
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη & προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το γάλα,το λικέρ,τα αβγά & το κακάο μέχρι να γίνει μίγμα.
Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα & τα ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε καλά & πάνω σε μια λαδόκολα το πλάθουμε σαν κορμό.
Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει & είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε το γάλα,το λικέρ,τα αβγά & το κακάο μέχρι να γίνει μίγμα.
Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα & τα ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε καλά & πάνω σε μια λαδόκολα το πλάθουμε σαν κορμό.
Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει & είναι έτοιμο.
βασικα το βαζουμε στην καταψυξη να δεσει και μετα οταν το βγλουμε μπορουμε να λιωσουμε κουβερτουρα και το χυσουμε απο πανω και παλι καταψυξη. ειναι τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφή