Η συνταγή της κλασσικής Ιταλικής καρμπονάρας!
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο & σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι & ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά & μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε & συμπληρώνουμε την παρμεζάνα.
Υλικά
- 350 γρ. μπέικον καπνιστό
- μία κουταλιά βούτυρο
- 1-2 αυγά
- παρμεζάνα τριμμένη
- πιπέρι μαύρο
- ένα πακέτο σπαγγέτι Ν.7
Εκτέλεση
Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο & σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι & ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά & μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε & συμπληρώνουμε την παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου