Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Ένα εύκολο & νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές!!


Υλικά
  • 24 φρυγανιές
  • 1 λίτρο γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες άρωμα
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 φακέλους σαντιγί Garni ή 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη άχνη σε σαντιγί
  • τρούφα σκούρα ή πολύχρωμη ή καβουρδισμένο αμυγδαλάκι φιλέ ή τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή κερασάκια μαρασκίνο ή ό,τι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 2-3' λεπτά.
Αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού & τ' αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε σε μπολ μία κούπα από το γάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε & το περιεχόμενο του μπολ.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Την διατηρούμε σκεπασμένη για να μην πιάσει κρούστα.
Στρώνουμε τις μισές φρυγανιές σε ένα μέτριο πυρέξ,αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
Προσοχή!

Οι φρυγανιές πρέπει να σιροπιαστούν πολύ καλά,αλλιώς θα παραμείνουν σκληρές & το γλυκό θα σας δυσκολεύει να το κόψετε σε κομμάτια.
Πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές απλώνουμε την μισή κρέμα.Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια στρώση από φρυγανιές,καλά σιροπιασμένες & πάνω από αυτές απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.Ή αν προτιμάμε χτυπάμε σε σαντιγί,κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη.Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας & τις προτιμήσεις μας!
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου