Σπιτική βάφλα!
Υλικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 165 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- πολύ λίγο αλάτι,όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας
- 3 κουταλιές του γλυκού άχνη ζάχαρη
- 280 γρ. γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ & το αλάτι.
Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη,το γάλα,το λιωμένο βούτυρο & τη βανίλια.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα & αναμειγνύουμε.
Μ' ένα δυνατό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα,να γίνουν δηλαδή μια άσπρη στέρεα μάζα σαν ασβέστης.
Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα & ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας & το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις & διαλύσουμε τη μαρέγκα.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα & ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας & το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις & διαλύσουμε τη μαρέγκα.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αυτό ήταν,το μείγμα είναι έτοιμο & μόλις αρχίσουν να ψήνονται οι βάφλες θα καταλάβετε ότι θα γίνουν πεντανόστιμες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου