Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Βάφλα

Σπιτική βάφλα!



Υλικά
  • 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 165 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • πολύ λίγο αλάτι,όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας
  • 3 κουταλιές του γλυκού άχνη ζάχαρη
  • 280 γρ. γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ & το αλάτι.
Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη,το γάλα,το λιωμένο βούτυρο & τη βανίλια.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα & αναμειγνύουμε.
Μ' ένα δυνατό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα,να γίνουν δηλαδή μια άσπρη στέρεα μάζα σαν ασβέστης.
Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα & ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας & το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις & διαλύσουμε τη μαρέγκα.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αυτό ήταν,το μείγμα είναι έτοιμο & μόλις αρχίσουν να ψήνονται οι βάφλες θα καταλάβετε ότι θα γίνουν πεντανόστιμες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου