Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τζατζίκι

Κλασσικό & αγαπημένο συνοδευτικό!



Υλικά
  • 500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
  • 1 αγγούρι φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 40-60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.γ. ούζο
  • 1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπως:μαϊντανό,άνηθο,δυόσμο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα & τους σπόρους,το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες,το αλατίζετε & το αφήνετε στο αλάτι για 15' λεπτά.Το σταγγίζετε & το στίβετε.
Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι,το πιπέρι & τα αρώματα ψιλοκομμένα,το λάδι,το σκόρδο πολτοποιημένο & το αγγούρι & τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου