Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά λουκανικοπιτάκια!!
Υλικά
Υλικά
- 1 αυγό
- 2,5 φλυτζανάκια ελληνικού καφέ σπορέλαιο
- 1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
- 5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
- 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1/5 κιλό περίπου λουκανικάκια Φραγκφούρτης
- 1 αυγό με νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί,μέχρι & το βιτάμ & φτιάχνετε τη ζύμη.Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε ιδιαίτερο ζύμωμα.
Την χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη.Ανοίγετε το κάθε ένα από αυτά σε μικρά φύλλα & τα κόβετε σε μικρές λωρίδες.
Βουτυρώνετε το ταψί (ή βάζετε μια λαδόκολα).Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι.Κλείνετε καλά!
Τοποθετείστε τα στο ταψί & αλείφτε τα με το αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.
Ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-45' λεπτά) στους 170-180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου