Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γεμιστά με ρυζάκι

Ένα κλασσικό & νόστιμο φαγητό!


Υλικά

  • 12-15 ντομάτες,πιπεριές πράσινες ή κοκκινες,κολοκυθάκια,μελιτζάνες ή ό,τι άλλο σας αρέσει

  • λάδι

  • 200 γρ. ρύζι

  • 4 κρεμμύδια ξερά

  • 4 σκελίδες σκόρδο

  • 2 καρότα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • λίγο δυόσμο και μάραθο (αν έχετε)

  • λίγη φρυγανιά τριμμένη

  • πατάτες

  • αλάτι,πιπέρι


  • Εκτέλεση

    Κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε.Κρατάμε την ψίχα.
    Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί & τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο & λίγη ζάχαρη.
    Βάζουμε σε μεγάλο πολυκόφτη την ψίχα από όλα τα λαχανικά,τα καρότα,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,το μαϊντανό,το δυόσμο & το μάραθο & τα κόβουμε όλα ψιλά ψιλά.
    Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα,με λίγο λάδι,λίγο νερό,το ρύζι & αλατοπίπερο & τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο (Προαιρετικά..Μπορούμε & να το παραλείψουμε το βράσιμο).
    Γεμίζουμε τα λαχανικά,τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους,ρίχνουμε από πάνω λάδι & τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
    Καθαρίζουμε τις πατάτες & τις κόβουμε κυδωνάτες,τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά & τις αλατοπιπερώνουμε.Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.
    Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου